Pigmentvlekken behandeling

Beauty begins the moment you decide to be yourself

87CB83F8-E9CB-461D-9DF8-5263ED946707

BEAUTYICON

Cosmetische kliniek

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit. Als je lang in de zon zit, maakt je huid onder andere meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een ophoping van dit huidpigment. Hierdoor ontstaan er plaatselijk donkere plekken in de huid. Hyperpigmentatie is een veel voorkomende klacht en op oudere leeftijd een gevolg van het verouderingsproces.

 

Pigment vlekken kunnen ontstaan door chronische zonschade, maar ook trauma, zwangerschap, hormonen, krabben aan de huid of agressieve huidbehandelingen kunnen pigmentproblemen geven. Wij behandelen doorgaans pigmentatie met onze peeling en laser behandelingen. Vaak zijn er 2 a 3 behandelingen nodig.

Maak vandaag nog een afspraak!

Ook voor een gratis cosmetisch consult kunt u bij ons terecht.

Of bel ons mobiel op: 06 83811792

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Er zijn meerdere factoren voor het ontstaan van pigment:

  • Blootstelling aan de zon is de hoofdoorzaak van hyperpigmentatie, aangezien zonlicht  in de eerste plaats de aanmaak van melanine bevordert. Melanine werkt als een huideigen zonbeschermer door de huid te beschermen tegen schadelijke UV- straling. Deze straling zorgt ervoor dat je bruin wordt in de zon. Maar overmatige blootstelling aan de zon kan het proces verstoren, wat leidt tot hyperpigmentatie. Wanneer pigmentvlekken zich ontwikkelen, kan blootstelling aan de zon de ontwikkeling ervan verergeren. Sproeten, ouderdomsvlekken, melasma of post-inflammatoire pigmentatie worden nog donkerder van kleur.
  • Hormonale invloeden zijn de hoofdoorzaak van een specifieke vorm van hyperpigmentatie bekend als ‘zwangerschapsmasker’ of ‘melasma’. Het komt met name voor bij vrouwen, aangezien wordt aangenomen dat het opkomt, wanneer de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron de overproductie van melanine stimuleren op het moment dat de huid wordt blootgesteld aan de zon.
  • Ook het slikken van de pil kan een zwangerschapsmasker veroorzaken. Vanwege het feit dat het vaak zwangere vrouwen zijn die last hebben van melasma, spreken we van ‘zwangerschapsmasker’.
  • Medicatie en cosmeticaproducten.
  • Hyperpigmentatie als gevolg van ziekten, zoals auto-immuunziekte en maag/darm ziektes, metabolische afwijking en vitaminetekorten. Hyperpigmentatie is ook een bijwerking van bepaalde hormonale behandelingen, chemotherapie, antibiotica en andere medicijnen.

Stap 1: de voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake gesprek plaats. De behandelaar kan dan bepalen wat mogelijk is en een behandelplan opstellen. Er wordt ook fotos gemaakt voor uw dossier.

U kunt uw huid voorbereiden met de SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight, verkrijgbaar bij ons in de kliniek. Dit is een nachtcrème met 10% glycolzuur.

Stap 2: de behandeling

Tijdens de behandeling wordt uw gezicht grondig gereinigd en onzuiverheden worden verwijderd.

Tijdens deze behandeling mogen wij de wenkbrauwen niet epileren met touw of waxen. Hierdoor wordt de huid extra gevoelig tijdens de behandeling. Nadat u gezicht goed gereinigd is beginnen wij met de laser of peeling behandeling, afhankelijk wat u plan is met de behandelaar!. Totale behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Stap 3: Herstel en nazorg

Na de behandeling kan er mild erytheem (roodheid) ontstaan. Ook kan er korstvorming ontstaan, belangrijk is pulken of krabben te vermijden. Dit duurt enkele dagen en verdwijnt vanzelf. De behandeling heeft een minimale downtime.

Bescherm de huid met een UV-bescherming met factor 30 of hoger. Een UV-bescherming die goed aansluit op de behandeling is de SkinCeuticals Brightening UV Defense SPF30, verkrijgbaar bij ons in de kliniek

Stap 4: Het Resultaat

De behandeling is mogelijk als losse behandeling of als kuur. Voor het optimale resultaat adviseren wij een kuur van 2 a 3 behandelingen.

Nadat u klaar bent met u laatste behandeling, zullen wij weer foto’s maken en dat vergelijken. Uw ziet dat de pigment vlekken veel minder zijn geworden, wilt u dat zo behouden ? dan adviseren wij de thuis producten van Skinceuticals of van Mesoestetics, onze huid experts kunnen u hiermee adviseren.

Beautyicon kliniek

Koppeldreef 3
1334 BJ Almere Buiten

Beautyicon.almere@outlook.com
036 230 00 05
06 83 81 17 92

C6DE2EB6-E7BA-4911-BA4D-1842F370BF74
454D3AE4-8788-43AB-8722-678EE0C6BB21
IMG_5712

DESKUNDIGE SPECIALISTEN

Jarenlange ervaring

Wilt u een afspraak maken bij Beautyicon voor een van onze behandelingen of een cosmetisch consult? Dan kunt u de afspraak direct online inplannen. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij werken met aanbetalingen als er een behandeling wordt geboekt.

Of bel ons mobiel op: 06 83811792

Openingstijden
Ma gesloten
Di - 10.00 - 21.00
Wo - 10.00 - 18.00
Do - 10.00 - 21.00
Vr - 10.00 - 18.00
Za - 10.00 - 18.00
Zo - Op afspraak
Contact
Koppeldreef 3
1334 BJ Almere Buiten
036-2300005


06 83811792

Copyright © 2021 alle rechten voorbehouden | Privacy policy | Huisregels