PDO Draadlift

Beauty begins the moment you decide to be yourself

Foto PDO draadlift 1 (002)

BEAUTYICON

Aptos draadlift behandeling

De Aptos draadlift behandeling is effectief voor huidverstrakking en huidverjonging.

Met behulp van veilige oplosbare hechtdraadjes met kegeltjes wordt de huid op een subtiele manier gelift. Deze behandeling kan ingezet worden op plekken waar de huid verslapt is zoals de onderkin, hals of wenkbrauwen.

Maak vandaag nog een afspraak!

Ook voor een gratis cosmetisch consult kunt u bij ons terecht.

Of bel ons mobiel op: 06 83811792

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid verdoofd. Vervolgens prikt de behandelaar gaatjes in de huid en worden de hechtdraadjes onder de huid geplaatst. Het effect van de behandeling is direct te zien. De hechtdraadjes die onder de huid zijn aangebracht, lossen vanzelf op wat een collageenaanmaak stimuleert. Dit zorgt ervoor dat het gelifte weefsel zich vastzet op de nieuwe positie.

De Aptos draadlift behandeling wordt aanbevolen voor mannen en vrouwen vanaf 30 jaar die huidveroudering tegen willen gaan zonder een zware operatieve behandeling. De Aptos draadlift behandeling is geschikt voor alle huidtypes en is effectief tot 18 maanden. De Aptos draadlift behandeling is niet aanbevolen als u allergisch bent of gevoelig voor biomaterialen.

foto draadlift (002)

Wat zijn PDO draden?

PDO ( polydioxanon) draden zijn oplosbare hechtdraden die al vele jaren in de reguliere chirurgie worden gebruikt). De PDO draadjes zijn er in verschillende soorten en maten (glad, gedraaid of met weerhaakjes). Met de kleinste variant kun je heel goed de fijne lijntjes en kraaienpootjes onder de ogen behandelen terwijl je met de grootste variant weer een preciezere lift kunt realiseren. Er zijn verschillende soorten draden; first, tornado/screws en barb.

Veel gebruikte locaties

 • Hals
 • Decolleté
 • Onderoogleden/kraaienpootjes
 • Rokerslijntje bovenlip
 • Wang/kaaklijn

​Is een draadlift wel veilig?

Het grote voordeel van de draadlift, is dat er al jarenlange ervaring is met oplosbare hechtingen en er geen snijdende facelift plaatsvindt. Binnen de chirurgie worden er reeds vele tientallen jaren oplosbare hechtingen gebruikt voor diverse operaties. De vorming van collageen is in het geval van de draadlift juist een gewenst bijkomend effect, uw huid wordt steviger en dit veroorzaakt een liftend effect ter plekke. Onder andere in Korea, Rusland en Polen wordt de draadjeslift al meer dan 5 jaren toegepast en is men razend enthousiast. De kans op een blauwe plek is bij deze behandeling wel wat groter dan bij injectables. Uiteraard zijn de blauwe plekken van tijdelijke aard en mogen na de behandeling gecamoufleerd worden. ​

Wanneer kies je voor een draadlift en wanneer voor injectables?

Met draden hebben we de mogelijkheid om echt fysiek te trekken, tenminste, als er draden met weerhaakjes gebruikt worden. En dat schept mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een wenkbrauwlift, maar ook voor een liftende behandeling van de wangen. Vooral wanneer de wangen met fillers volume teruggegeven wordt, dan is de combinatie met draden ideaal. De huidverslapping wordt gecorrigeerd met draden en het volumeverlies met fillers. Op deze manier wordt de operatie (facelift) weer een aantal jaren uitgesteld of blijft overbodig, maar de draden zijn niet alleen goed voor oudere mensen; bij jonge mensen is de collageen aanmaak in de regel een stuk beter en hebben de draden nog meer effect. De huid bloeit er van op en krijgt een mooie gloed die vergelijkbaar is met het effect van fillers zoals Radiesse, maar dan zonder het volume effect.

Stap 1: De voorbereiding

VRIJBLIJVEND CONSULT

Allereerst ontvang je van 1 van onze behandelaars een persoonlijk advies over welke PDO-draadlift bij jou past en welke resultaten dit oplevert. Bij Beautyicon kliniek vinden we het belangrijk dat je met de juiste verwachtingen voor een behandeling kiest. Pas wanneer jij je helemaal goed en vertrouwd voelt met de behandeling gaan we van start.

Stap 2: De behandeling

Met een injectienaald worden dunne draden onder de huid in de middelste huidlaag geplaatst. Deze behandeling is niet pijnlijk en een verdoving is dan ook niet nodig. De draadjes zijn huidverstevigend of liftend, afhankelijk van de gekozen dikte. Na een paar weken zijn de draadjes opgelost en vervangen door uw eigen collageen. Dit collageen geeft uw huid weer haar stevigheid en jeugdigheid terug. Na de behandeling kunt u direct naar huis en uw dagelijkse bezigheid oppakken. Het is aan te raden om gedurende de eerste dagen na de behandeling met draadlift niet naar de sauna of zonnebank te gaan of intensief te sporten.

Stap 3: Herstel en nazorg

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

 • Vermijd de eerste 48 uur zwaar sporten, de sauna te gebruiken of de behandelde plaats bloot te stellen aan veel zonlicht of zonnebank.
 • De eerste dagen na de ingreep kan je wat stijfheid voelen van de draadjes.
 • De eerste uren na de ingreep kan er wat zwelling en roodheid zijn. Dit is voorbijgaand en beïnvloedt niet het beoogde effect. Dat effect wordt eerst bereikt na 2-3 maanden na de ingreep. Bij de barbs wordt wel een direct liftend effect gezien door het aanspannen zelf.
 • Vermijd de eerste 2 weken directe druk op het gezicht en speciaal waar de draadjes geplaatst zijn (Voorbeeld: slapen op je gezicht, die bekend staat als de face-down positie, enz.)
 • U kunt uw haar en gezicht wassen. Wees voorzichtig bij het wassen van je haar in de buurt van het gebied waar de draadjes zijn geplaatst.
 • Beperk extreme bewegingen van het gezicht tot een minimum gedurende ten minste drie weken (denk aan overmatig kauwen (kauwgum), geeuwen, glimlachen, en andere gezichtsbewegingen tijdens deze periode).

Stap 4: Resultaat

Direct na de behandeling is er al een zichtbaar effect maar na ongeveer drie maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar doordat het collageen zich dan goed gevormd heeft. De duur van dit effect is ongeveer 18 maanden

Beautyicon kliniek

Koppeldreef 3
1334 BJ Almere Buiten

Beautyicon.almere@outlook.com
036 230 00 05
06 83 81 17 92

DESKUNDIGE SPECIALISTEN

Jarenlange ervaring

Wilt u een afspraak maken bij Beautyicon voor een van onze behandelingen of een cosmetisch consult? Dan kunt u de afspraak direct online inplannen. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij werken met aanbetalingen als er een behandeling wordt geboekt.

Of bel ons mobiel op: 06 83811792

Openingstijden
Ma gesloten
Di - 10.00 - 21.00
Wo - 10.00 - 18.00
Do - 10.00 - 21.00
Vr - 10.00 - 18.00
Za - 10.00 - 18.00
Zo - Op afspraak
Contact
Koppeldreef 3
1334 BJ Almere Buiten
036-2300005


06 83811792

Copyright © 2021 alle rechten voorbehouden | Privacy policy | Huisregels